Zapatos: Itinerar de sezon cu modele de ghete, cizme, botine şi bocanci în trend

Pentru orice femeie, a fi la modă e un fapt de la sine înţeles. El reprezintă de regulă afilierea firească a feminităţii la normele în uz ale bunului-gust. Dar a fi în tendinţe înseamnă mult mai mult, căci e în această adeziune a fashionistelor la direcţiile de ultimă oră care se dau de pe catwalk o nevoie instinctivă, dar şi cultivată de a rămâne mereu conectate la transformările şi reinterpretările stilistice în trend ale pieselor vestimentare. Sezoanele reci amplifică de obicei această vocaţie a iubitoarelor de modă, tocmai prin regimul restrictiv pe care vremea rece îl aplică involuntar outfiturilor. Se naşte atunci firesc o nevoie în plus: aceea de a porni prioritar, în construirea ţinutei, de la piese vestimentare responsabile în cea mai mare măsură de confortul general al corpului. Aşa se ajunge, în modă, repede şi cel mai uşor la încălţămintea de sezon. Aşa îşi găsesc ciclic bocancii, botinele, cizmele şi ghetele drumul prioritar spre garderoba unei femei. Demersul următor şi-a propus să vină în sprijinul oricărei fashioniste  care caută de acum drumul potrivit pentru fiecare categorie de încălţăminte de sezon, spre outfiturile de maxim succes. Selecţia vizează accesorii consacrate fie prin confortul pe care-l oferă, fie prin eleganţa pe care o emană, fie prin necesitatea lor absolută în dressing şi, de ce nu, prin arta cu care le îmbină inspirat şi echitabil. Ţinând cont de toate acestea, ar fi fost imposibil să nu luăm în calcul:

Bocanci clasici cu toc

Vremea rece are naşul ei: o pereche de bocanci cu design tradiţional şi toc– detaliul fashion de susţinere, care le-a înlesnit intrarea în lumea modei feminine. Iar acum fashionistele au deprins un secret: în bocanci, se poate miza oricând pe confortul absolut, fără a renunţa la denim, materialul lor favorit, dar, de data aceasta, sub aspectul unor pantaloni cu un croi în tendinţe: celebrii culottes. Alături de bocanci cu toc, ei sunt, în acest sezon, compromisul prin care iubitoarele de modă transferă denimul pe tărâmuri noi ale stilului. Aşa că un pulover moale şi amplu şi o geacă de piele, spre pildă, vor fi oricând de acum înainte, alături de convingătorii culottes, eroi de prim plan, într-o desăvârşită imagine de street style.

Botine stiletto

Botinele stiletto nu s-au sfiit să asedieze cu aplomb lumea confortului şi a nevoii de siguranţă în mers, pe care o scoate la rampă specificul sezonului rece. Nu le omoară timiditatea şi nu se dau înapoi de la risc. Au declarat şi anul acesta fără rezerve că vor însoţi peste tot fashionistele cutezătoare şi îndrăgostite de modă. Botinele stiletto sunt  accesoriul care se înţelege excelent cu două materiale care îşi exersează intens virtuţile în lunile reci: tartanul şi tweedul. Cea mai iubită ţesătură a momentului arată excelent alături de pulovere confortabile, pantaloni în trend sau fuste în croi office şi botine cu toc cui. La fel, o pereche de pantaloni largi din tweed va face întotdeauna o casă bună cu o cămaşă din mătase nobilă şi botine stiletto, cu vârf ascuţit.

Cizme din piele naturală

Piesa must have a oricărei garderobe la lăsarea iernii e reprezentată de cizmele din piele naturală, cu textură netedă şi fermoar lateral, într-o formulă de design simplă, cu carâmb mediu, fără accesorizări. Avantajul achiziţionării acestui model e legat de faptul că el permite un outfit în combinaţii inedite, fiindcă nu concentrează exclusiv asupra sa nota de impact a ţinutei. Alăturaţi acestui model de cizme, pantalonii culottes de piele, sofisticaţi prin croi şi cu un strop de rebeliune în materialul de fabricaţie ar putea reprezenta o adevărată lovitură de stil. În outfit se poate include şi o maletă sau printuri în partea superioară, pentru un plus de atitudine fără riscuri.

Ghete cu toc şi platformă

Ghetele cu toc şi platformă sunt şi pe placul toamnei, şi al iernii. Automat şi al fashionistelor. Mai ales că modelele-pilon ale confortului şi ale stabilităţii au venit, la ultimele prezentări, în variante cu bonus inclus: şireturi funcţional-decorative în formă de corset. Rochiile cu print floral şi o geacă scurtă din piele sau o fustă până la genunchi şi un pulover supradimensionat promit să le lase la vedere toată bogăţia stilistică. E un model care se pliază excelent şi pe necesităţile din spaţiul office, aşa că vor însoţi cu credincioşie fiecare femeie la birou, în compania unui alt item în trend, bun prieten de sezon: rochia pulover. Simplitatea rochiei e contracarată cu stil de robusteţea piesei de încălţăminte, iar nota de decenţă a outfitului va fi în mod sigur pe placul dress code-ului de serviciu.

În sezonul rece, o garderobă completă nu poate face abstracţie de niciuna dintre piesele de încălţăminte consacrate: botinele sunt regine ale eleganţei, bocancii sunt cavaleri ai confortului, ghetele sunt apanajul versatilităţii, iar cizmele sunt cea mai sigură armă din fashion în faţa iernii. Împreună, cele patru categorii marchează destinaţiile fixe ale itinerarului de sezon al modei.

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu