Sute de oameni au alergat pentru sanatate la RUNFEST 2014

Peste 1.300 de oameni, participanti la curse si spectatori, au luat parte la cea de a doua editie a crosului RUNFEST, care a avut loc sambata, 20 septembrie 2014, in Padurea Baneasa. A fost o zi insorita, plina de energie si distractie, iar spiritul sportiv s-a simtit din plin. Peste 900 de alergatori au raspuns invitatiei la RUNFEST 2014, atrasi de cursele variate, traseele in natura si o zi superba de toamna.

Cea de a doua editie a crosului RUNFEST a adus multa satisfactie atat participantilor cat si organizatorilor.

“Ne face o mare bucurie sa declaram ca RUNFEST 2014 a fost un real succes. A fost multa veselie, multa energie si distractie, iar satisfactia s-a vazut in ochii tuturor alergatorilor, dar si a celor veniti sa ii sustina, rude, prieteni si colegi, pentru ca s-au putut bucura impreuna de aceasta zi frumoasa si calda de toamna in natura. Dorinta de a lua parte la o astfel de manifestare sportiva s-a vazut inca dinainte de concurs. La inchiderea inscrierilor, cu trei zile inainte de RUNFEST, am fost nevoiti sa anuntam “sold out” si sa informam oamenii care sunau ca nu se mai pot face inscrieri, pentru ca am atins capacitatea maxima de locuri alocata acestui eveniment sportiv: peste 900 de persoane inscrise! Dorim sa le multumim tuturor pentru ca ne-au oferit noua, organizatorilor, o experienta minunata”, a declarat Catalin Mocuta, presedintele agentiei de marketing sportiv MPG.

Atmosfera de la RUNFEST a fost deosebita datorita prezentei campioanei olimpice si mondiale Gabriela Szabo, care a fost asaltata de participanti.

“Ma bucur ca ma aflu la startul RUNFEST in aceasta zi frumoasa de toamna. Mai mult, ma bucur sa vad cat de multi oameni au ales sa participe la aceasta editie a crosului in natura. Corpul omenesc este facut sa se miste si noi avem datoria fata de corpul nostru, dar si fata de mintea noastra sa investim in ele. Nu costa nimic sa alergi in parc si sa te duci sa iti petreci timpul facand miscare in aer liber. Sunt lucruri pe care le-ai eticheta ca marunte dar care iti ofera sanatate si o stare de bine. Imi doresc ca aceasta competitie sa ajunga sa se desfasoare si la nivel national, in cat mai multe orase din Romania, tocmai pentru a atrage mai multi copii si adulti catre sport”, a declarat Gabriela Szabo, ministrul Tineretului si Sportului.

In strigatele entuziaste de incurajare ale parintilor si ale rudelor, copiii au pornit primii intr-o cursa de 2 kilometri, care a cuprins portiuni de asfalt, de la marginea Padurii Baneasa. Juniorii au avut de efectuat doua ture pe acelasi traseu, iar cursa a fost apreciata ca usoara de catre cei mai multi dintre participanti. Ne-am bucurat sa aflam ca multi dintre copii si juniori stau excelent la capitolele sport si sanatate, pentru ca o tura de traseu a fost terminata in mai putin de sapte minute si jumatate de unul dintre baietii inscrisi la categoria 8-10 ani.

Cei mai multi dintre participantii la crosul RUNFEST au luat parte la cursele dedicate adultilor la Individual Open. La aceasta categorie au fost oferite trei variante de alergare, iar cei mai multi dintre concurenti, peste 200 de persoane, au optat sa isi testeze limitele in cea mai lunga cursa prin padure, de 15 kilometri. Cel mai bun timp de alergare pentru aceasta cursa a fost atins in mai putin de o ora si cinci minute. Traseele concepute pentru RUNFEST au fost accesibile tuturor indiferent de nivelul de pregatire, iar fiecare a avut sansa, fie individual, fie cu familia sau cu prietenii sa se bucure de cel mai energizant cros in padure al toamnei.

Weekendul 20-21 septembrie a fost dedicat in intregime sportului in natura. Manifestarile MPG si ale Fundatiei ProAm Events sunt incluse pe lista activitatilor sportive din Saptamana Europeana a Mobilitatii 2014, care se desfasoara sub tematica: „Strazile noastre, alegerea noastra!”.

Dorim sa le multumim sponsorilor si partenerilor RUNFEST 2014 pentru sustinere si sprijin in realizarea acestui eveniment. Le adresam multumiri speciale partenerilor oficiali Novartis, Alcon si Sandoz, care au sustinut acest cros in natura prin mesajul: Alearga pentru sanatatea ta!

Au fost alaturi de noi si ne-au oferit suport sponsorii oficiali: URSUS Cooler – in calitate de sponsor oficial al curselor pentru adulti, WIM BOSMAN, La Fantana, GoldNutrition, ProENERG, Atlantis Fitness & Lifestyle, Scorseze Medical Group, Scorseze Ambulanta, Scorseze Security, SEROUSSI si Spearhead Systems. Ne-au ajutat in realizarea evenimentului sponsorii: Carrefour, URBAN SA, MotoBoom, Maia Catering, Blu Party, Abbara, Nikon, Epson, UTOK si Nescafe.

Ministerul Tineretului si Sportului, Primaria Municipiului Bucuresti, Regia Autonoma de Transport Bucuresti si Centrul European al Consumatorilor prin Asociatia pentru Protectia Consumatorilor din Romania ne-au oferit suport pentru desfasurarea celei de a doua editii a crosului RUNFEST, numarandu-se printre institutiile care sprijina evenimentele care incurajeaza publicul larg sa faca miscare si sa se bucure de frumusetea competitiilor sportive in natura.

Partenerii Mall Promenada, Asociatia Bucharest Running Club, Romsilva, Asociatia Salvatorilor Voluntari pentru Situatii de Urgenta, Brigada de voluntari, ASFR si Fundatia PROAM Events au fost cei care ne-au ajutat si au pus umarul la buna desfasurare a RUNFEST 2014.

Sustin spiritul sportiv si ne ajuta sa comunicam in permanenta si sa va informam KISS FM, in calitate de partener media oficial al RUNFEST 2014, revista Plafar si Inga Media, in calitate de parteneri media principali, precum si partenerii media Comunicatedepresa.ro, Realitatea TV prin emisiunea Fresh Refresh, TV City, Sport Revolution, Gazeta Sporturilor, Romania Pozitiva, Greenadventure.ro, Biciclistul.ro, SportPici.ro, eMunte.ro, 4run.ro si 6pack.ro.

Despre MPG

MPG implementeaza proiectele sportive initiate de Fundatia ProAm Events. Fundatia initiaza si sustine proiecte dedicate atragerii populatiei catre practicarea recreationala a unui sport, ca mod sanatos si distractiv de petrecere a timpului liber. MPG, organizatorul RUNFEST, este lider de piata pe segmentul proiectelor sportive adresate practicantilor amatori, cu o experienta de 18 ani in domeniu. Coordoneaza peste 650 de evenimente sportive, acoperind intreg parcursul anului.

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu