Seile de biciclete Brooks la Veloteca. O marca de legenda, in oferta de vacanta

Din anul 1866, de peste un secol si jumatate, Brooks England a crescut de la un mic atelier mestesugaresc pana la cel mai important producator de sei si accesorii din piele pentru biciclete, marca de reper in industria manufacturii de calitate, orientata catre confort si design. JB Brooks & Co. au devenit cunoscuti si respectati pentru extrem de frumoasele sei executate manual, utilizand metode si tehnologii traditionale transferate din generatie in generatie.

Seile si accesoriile Brooks la Veloteca. O marca de legenda, in oferta de vacanta!

Din anul 1866, de peste un secol si jumatate, Brooks England a crescut de la un mic atelier mestesugaresc pana la cel mai important producator de sei si accesorii din piele pentru biciclete, marca de reper in industria manufacturii de calitate, orientata catre confort si design. JB Brooks & Co. au devenit cunoscuti si respectati pentru extrem de frumoasele sei executate manual, utilizand metode si tehnologii traditionale transferate din generatie in generatie. Marca Brooks England scrie istoria bicicletei de peste 150 de ani, prin traditie si expertiza, fabricand acum nu numai sei pentru doamne si domni biciclisti, ci si genti, coburi, echipament, imbracaminte si accesorii specifice utilizarii zilnice a bicicletei.

Dar calitatea si stilul nu imbatranesc niciodata… iar tu poti sa alegi tot ce iti doresti din gama de produse Brooks vandute acum in ambele magazine Veloteca! Doar la noi, cei care investesc in eleganta vor gasi ACUM preturi foarte corect(at)e pentru aceste accesorii de mare valoare.

In magazinele Veloteca vii sa te asortezi in stil clasic, cumparand numai ‘piese de colectie’! Indiferent ca faci piata in stil colonial sau ca dai fuga la birou in cel mai sexy stil urban, vei gasi la noi tot ce trebuie ca sa iesi din multime pe usa din fata…

Brooks. Unquestionable British Tradition

Brooks England a crescut de la o afacere locala pana la a deveni reperul in industria seilor pentru biciclete din zilele noastre. Undeva prin anul 1865, John Boultbee Brooks a parasit orasul sau natal Hinckley din Leicestershire cu doar £20 in buzunarul sau norocos. Cel ghinionist a ramas gol, ca sa nu aiba ce pierde… S-a indreptat spre Birmingham, unde in anul 1866 a pus bazele unui mic atelier de fabricat harnasamente de cai si alte accesorii din piele, pe strada Great Charles Street, dandu-i numele JB Brooks & Co.

Specializat initial in sei pentru calarie, Mr John Boultbee Brooks a inceput sa pedaleze pe bicicleta spre locul de munca in anul 1878 dupa ce calul sau a trecut in lumea celor buni… Nefiind in masura sa investeasca in alt cal, a imprumutat la vremea aceea o bicicleta de la un prieten, devenind unul dintre pionierii navetei pe bicicleta catre locul de munca… Dar, deoarece saua bicicletei i s-a parut foarte inconfortabila, si nu numai a lui dar si a celorlalti biciclisti ai vremurilor sale, s-a hotarat sa fabrice una din piele cu cadru de metal care in timp urma sa se muleze dupa forma sezutului utilizatorului, similar cu seile cailor.

In octombrie 1882, Dl. Brooks a depus primul sau patent pentru o sa de bicicleta. De atunci, firma sa si a mostenitorilor sai, da tonul in lumea producatorilor de sei si accesorii din piele pentru biciclete.

Try the rest… or buy the best!

JB Brooks & Co. a devenit cunoscuta si respectata pentru frumoasele sei manufacturate din piele, motiv pentru care a trecut la productia de genti si coburi pentru biciclete si motociclete. Tehnicile traditionale de fabricatie au fost trecute de la un mester la altul, din generatie in generatie, sub directa observatie a membrilor familiei Brooks pana in anul 1958. In 1962 compania Brooks a devenit parte din concernul Raleigh si s-a mutat in actualul sediu din Smethwick, in the West Midlands, la cateva mile departare de primul atelier.

In ultimul deceniu, compania a revenit pe propriile picioare sub numele de Brooks England, urmand un nou curs al istoriei acestei marci, care amplifica mostenirea de firma de excelenta. Inspirati de modelele atemporale concepute de predecesori, actualii design-eri ai companiei au introdus o noua linie de genti si accesorii.

Conform traditiei Brooks, mansoanele pentru ghidon sunt fabricate din piele naturala, acelasi tip de piele utilizat si pentru producerea ‘top-urilor’ seilor. Fiecare manson este asamblat dintr-un “fisic” de inele din piele care sunt realizate din bucati de material ramase de la sei! Aceste “saibe” din piele sunt tinute laolalta cu ajutorul a 3 spite care pot fi taiate in lungime, permitand oricui sa le ajusteze lungimea dupa nevoi. Lungimea standard a fiecarui ‘grip’ este de 130mm, dar fiecare poate fi scurtat in mod independent dupa cum se cere. Mansoanele sunt pregatite in cutii cu un set suplimentar de ‘spite’ lungi doar de 80mm, ca sa fie compatibile cu orice fel de ghidon. Le poti admira pe rafturile Veloteca , unde isi etaleaza mandre liniile curbe, culorile si suprafetele aderente.

Veloteca recomanda aceasta marca … de prin 2008. Asa ca va poftim sa “luati un loc”!

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu