REJUVENAREA VAGINALA – KLARA IULIA BANCILA -obtine aspectul dorit si creste-ti increderea in tine!

Rejuvenarea vaginala , sau vaginoplastia, este o procedura chirurgicala ce ingusteaza orificiul vaginal extern si /sau canalul vaginal , in functie de indicatia si dorinta pacientelor. Multe femei se confrunta, dupa nasteri sau chiar numai datorita virstei, cu relaxarea peretilor vaginali. Acest aspect duce la la scaderea stimularii din timpul actului sexual si prin urmare la scaderea satisfactiei sexuale pentru ambii parteneri. Rejuvenarea vaginala, rezolva acest discomfort, prin micsorarea orificiului vaginal extern si intern.

rejuvenarea vaginala

REJUVENAREA VAGINALA

CE ESTE REJUVENAREA VAGINALA?

Rejuvenarea vaginala , sau vaginoplastia, este o procedura chirurgicala  ce ingusteaza orificiul vaginal extern si /sau canalul vaginal , in functie de indicatia si dorinta pacientelor. Multe femei se confrunta, dupa nasteri sau chiar numai datorita virstei, cu relaxarea peretilor vaginali. Acest aspect duce la la scaderea stimularii din timpul actului sexual si prin urmare la scaderea satisfactiei sexuale pentru ambii parteneri. Rejuvenarea vaginala, rezolva acest discomfort, prin micsorarea orificiului vaginal extern si intern.

CARE SINT SIMPTOMELE FEMEILOR CARE ALEG SA FACA REJUVENAREA VAGINALA?

–         Scaderea senzatiei de placere in timpul actului sexual;

–         Vagin larg  cu tonus redus al musculaturii vaginale;

–         Aspect inestetic al orificiului vaginal extern;

–         In timpul actului sexual, partenerul “ aluneca afara.

–         Tampoanele aluneca afara;

–         Vaginul “ produce” sunete  jenante, in timpul actului sexual;

–         Tesuturile si mucoasa ies afara din vagin;

–         Cicatrici dureroase si inestetice in jurul vaginului, ramase dupa nasteri;

CIT DUREAZA INTERVENTIA?

In mod uzual intre 1-2 ore.

4.. SE POATE COMBINA VAGINOPLASTIA CU ALTE INTERVENTII IN ZONA GENITALA?

Da, de cele mai multe ori , se combina cu labioplastia , de obicei in aceeasi interventie. De cele mai multe ori , pacientele simt nevoia de o completa remodelare dupa nasteri si sarcini, de aceea sint foarte frecvente cazurile in care se fac impreuna cu vaginoplastia, lipoaspiratia in zona abdomenului si a zonei suprapubiene  ,  marire de sini cu implanturi mamare,abdominoplastie, lifting mamar, etc.

5.CE FEL DE ANESTEZIE SE FOLOSESTE?

Vaginoplastia se face sub anestezie generala.

6.RECUPERAREA DUPA VAGINOPLASTIE

Cele mai multe paciente isi revin imediat dupa anestezie si se pot ridica la citeva ore dupa ce s-a terminat operatia. In primele 24-48 de ore  se recomanda effort fizic minim, insa cu reluarea rutinei si igienei personale; haine lejere din bumbac; reluarea muncii se face in 4 zile; nu se conduce masina daca se iau medicamente pentru durere. Timp de 6 saptamini , cit dureaza complet recuperarea, se evita contact sexual precum si folosirea tampoanelor intravaginale, inotul, efortul fizic cum este ciclismul, calaritul jetski, motociclete, etc .

7. CIND SE POATE RELUA MUNCA?

In general, se poate relua activitatea cotidiana in 4-7 zile, in functie de tipul de efort fizic depus la munca.

8.ESTE DUREROS?

Medicatia postoperatorie va amorti zona inciziilor si a zonei operate, pentru primele zile, permitind adaptarea la noua situatie. De obicei, pacientele renunta la medicatia pentru durere in 4-6 zile.

9.  RELUAREA ACTIVITATII SEXUALE SE FACE LA 4-6 SAPTAMINI DE LA OPERATIA DE VAGINOPLASTIE .

10. CIT VA DURA REZULTATUL OPERATIEI , IN TIMP?

Rezultatul este pe toata durata vietii, exceptie facind cazurile in care mai apare o nastere dupa operatie. Pe masura ce imbatrinim, toate tesuturile corpului se relaxeaza , insa zona vaginala nu va reveni la gradul de hipotonie si relaxare dinaintea operatiei; se va mentine in timp un grad mai mare de tonus vaginal.

11.CARE POT FI COMPLICATIILE INTERVETIEI?

Riscurile sint rare si apar in mai putin de 1% din cazuri. Complicatiile pot fi , ca la orice alta interventie: hemoragie, infectie, cicatrici inestetice si lezari ale nervilor cutanati superficiali. Ca si comparative, riscurile din timpul unei sarcini si a nasterii sint mult mai mari decit cele associate unei rejuvenari vaginale, realizata de un chirurg plastician cu experienta.

DR.KLARA IULIA BANCILA

MEDIC SPECIALIST CHIRURGIE PLASTICA, ESTETICA SI REPARATORIE

CLINICA DE CHIRURGIE ESTETICA DR. KLARA BANCILA

BUCURESTI; B-DUL DACIA NR 51; SECTOR 1

Despre CLINICA DE CHIRURGIE ESTETICA DR. KLARA BANCILA

Dr KlaraIulia Bancila este absolventa a Facultatii de Medicina din Tîrgu-Mures in 1995 si specializata in Chirurgie plastica-microchirurgie reconstructiva in cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie “Carol Davila” din Bucuresti, in perioada 1995-2000 are o experienta de peste 15 ani in chirurgia plastica, reconstructiva si estetica.Din anul 2000 a infiintat propria clinica de chirurgie estetica , in Bucuresti, tratand in acesti ani peste 5000 pacienti !

  • KLARA IULIA BANCILA – MEDIC TITULAR

Citeste mai mult: REJUVENAREA VAGINALA – obtine aspectul dorit si creste-ti increderea in tine!

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu