Metode de a invata mersul pe biciclete

Mersul pe biciclete este o placere pentru oamenii care sunt activi si le place miscarea. Aceasta deprindere se invata cel mai des in copilarie si nu este foarte usor de stapanit. Parintii trebuie sa petreaca mult timp alaturi de micuti pana cand acestia vor putea cu adevarat sa se descurce singuri pe aceste mijloace de locomotie atat de indragite.

Printre cele mai usoare metode de a invata mersul pe biciclete este si cea care recurge la roti ajutatoare. Insa nu este singura metoda si nici nu este cea mai recomandata deoarece are anumite dezavantaje. Spre exemplu, daca rotile ajutatoare sunt lasate la pozitia cea mai de jos, bicicletele au acelasi efect cu al unor triciclete de dimensiuni mai mari si copii pot sa piarda doi sau trei ani pana cand sa se obtina rezultatele dorite. Acest lucru nu inseamna numai o pierdere de timp dar este si destul de periculos deoarece micutii invata sa mearga din ce in ce mai repede si nu pot sa vireze sau sa franeze eficient. In cele din urma, copilul va creste si va deveni din ce in ce mai greu si va indoi rotile ajutatoare.

O metoda traditionala de a invata copilul sa pedaleze pe biciclete este sa-l sustineti si sa alergati impreuna cu el. Aceasta este una dintre cele mai bune metode. Parintele trebuie sa tina copilul de umeri si sa alerge impreuna cu el, pozitionandu-se in spate. Este important sa nu tineti de ghidonul bicicletelor deoarece copilul nu se poate inclina si nu simte astfel echilibrul daca parintele preia controlul. Desigur aceasta metoda se poate aplica dupa ce in prealabil copilul a invatat sa pedaleze pe triciclete sau alte dispozitive cu pedale. Daca parintele tine bicicletele de sa sau de alte parti ale acestora, copilul nu va realiza daca se inclina putin intr-o parte sau in alta deoarece parintele va incerca sa corecteze acest lucru.

De aceea, trebuie sa tineti copilul de umeri, astfel incat acesta sa se poata inclina, sa simta presiunea laterala si sa incerce sa o contrabalanseze. Aceste antrenamente trebuie efectuate pe suprafete plane cum sunt parcarile goale sau alte zone in care nu exista trafic. Parintele nu trebuie sa intervina asupra modului de luare a virajelor adoptat de copil ci trebuie sa il lase pe acesta sa faca toate manevrele si sa se deplaseze in ce directie doreste. Desigur ca nu este usor pentru parinte insa rezultatele nu se vor lasa asteptate prea mult.

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu