Informatii utile despre implantul dentar

Odata cu inaintarea in varsta, apar si o serie de afectiuni ale dintilor. Dintr-odata, realizezi ca zambetul tau pretios nu mai e acelasi pe care obisnuiai sa-l admiri in oglinda. Drept urmare, nu mai poti savura glumele prietenilor la fel ca inainte si incerci sa-ti ascunzi pe cat posibil dantura. Insa, pentru a rezolva aceasta problema, o solutie cu adevarat eficienta o reprezinta implantul dentar.

Practic, prin implant dentar se intelege o interventie chirurgicala pentru un dinte nou care va imita perfect structura celui vechi. Insa, pentru a lamuri si mai bine lucrurile, iata cateva aspecte de care o persoana care isi doreste un astfel de implant trebuie sa tina cont.

Informatii utile privind implantul dentar:

  • alegerea implantului dentar trebuie sa fie asemenea alegerii unui regim hotelier. Asta inseamna ca trebuie acordata atentie fiecarui detaliu, astfel incat totul sa mearga bine. Se poate spune ca o calatorie depinde de regimul hotelier ales, pe cand un zambet frumos si sanatos depinde de modul in care se realizeaza respectiva interventie chirurgicala.
  • un implant dentar nu trebuie sa fie neaparat dureros, mai ales daca este folosita anestezie moderna. Rolul acestei anestezii este de a ajuta chiar si pacientii care sufera de teama fata de dentist sa se relaxeze si sa poata coopera cu medicul stomatolog.
  • implanul nu se realizeaza imediat, ci dupa cel putin doua intalniri stabilite cu medicul stomatolog care are rolul de a gasi cele mai bune modele de implant pentru pacient. In urma acestor intalniri rezulta o serie de investigatii pentru a stabili daca pacientul respectiv este pregatit pentru o asemenea interventie.
  • implantul dentar nu este recomandat oricarei persoane, ci doar celor care nu sufera de diabet, reumatism articular acut, hipertensiune sau afectiuni ale inimii.
  • printre cele mai mari avantaje ale implantului dentar se numara, in primul rand, estetica zambetului, iar in al doilea rand confortabilitatea. Daca procedura este aplicata corect, implantul respectiv nu trebuie sa-l deranjeze pe pacient.
  • pastrarea vreme indelungata a implantului intr-o stare perfecta este legata si de igiena. Iar acest lucru se produce deoarece gingia din jurul implantului are nevoie in permanenta de curatare.

 

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu