Ghete sau bocanci, tu ce alegi

În fiecare iarnă ne asigurăm că avem în garderobă ghete sau bocanci pentru vreme rea. Cum simțim că vremea se răcește și pantofii nu ne mai țin picioarele în siguranță, ghetele și bocancii sunt primele lucruri la care ne gândim, ajutoare fără de care nicio iarnă nu poate începe. Zappatos îți pune la dispoziție o gamă extrem de variată de ghete și bocanci, care satisfac toate gusturile în materie de încălțăminte pentru vreme rece. Un atribut comun al elementelor care compun încălţămintea pentru sezonul rece este calitatea tălpii din care ele sunt fabricate. Iarna are manifersările ei, vifor, polei, ninsori, burniţă, trotuare inghețate, cărora încălțările trebuie să le facă față. Prin urmare, talpa bocancilor și a ghetelor are multiple funcții, aspectul nefiind primordial, ci trebuie să-i asigure piciorului stabilitate şi să-i confere, totodată, aderența și rezistenţa la sol. Este necesar ca talpa să fie uşoară, să aibă striaţii specifice, proprietăţi antiderapante și un nivel ridicat de absorbţie a şocurilor, pentru a permite o amortizare cât mai buna a pasului. O altă proprietate absolut necesară a ghetelor și a bocancilor de iarnă este impermeabilitatea. În condiții de umezeală, picioarele trebuie să rămână uscate, iar confortul termic să se poată menţină la un nivel potrivit în interiorul încălțărilor.

Ghetele și bocancii sunt piese de referință ale garderobei pe timp de iarnă, iar destinațiile lor pot fi în mare parte comune, dar pot fi și diferite. În calea zăpezii şi a noroiului, atât bocancii, cât și ghetele fac față cu brio. Ghetele pot fi abordate în diverse ținute casual, de stradă, dar și elegante. Sunt folosite cu predilecție în stilul office, ca pereche de încălțăminte de bază de luat la birou. Pot avea diferite forme – fără toc, cu toc, cu platformă. Bocancii, cunoscuți ca încălțări consacrate drumețiilor, au fost introduși cu stil de către designeri și în stilul urban, de strada, office și chiar în cel elegant. Așadar nu mai avem mari diferențe între cele două, dacă ne referim la utilitatea lor, predilecția către una dintre ele fiind criteriul principal atunci când facem o alegere.

Ghetele sunt încălțări foarte versatile, care pot fi introduse  în orice tip de ţinută – office, casual, de stradă și elegante. Ele se potrivesc întotdeauna cu orice alte elemente vestimentare din garderobă: blugi, pantaloni clasici, colanți, rochii, fuste, cămăși, pulovere, sacouri, deux-pieces-uri, geci, paltoane etc. Dacă îți dorești un plus de siguranță și de comoditate pe drumurile ude sau înghețate alege o pereche de ghete fără toc. Pentru a asigura picioarelor un confort pe toată durata zilei dar și un plus de înălțime optează pentru ghete de tip platformă sau cu toc bloc, iar pentru situațiile care cer eleganța, inevitabil ai nevoie de ghete cu toc înalt și subțire, scurte, până la gleznă, medii, sau lungi, în funcție de gusturi și ocazie.

Magazinul Zappatos îți pune la dispoziție o gamă largă de ghete în culori şi nuanţe diverse care se pot așeza versatil lângă orice tip de outfit. Găsești modele clasice sau jucăușe, cu paiete, franjuri, șireturi, barete, inserții metalice adaptabile ținutelor de birou, de stradă, pentru drumeţii sau ocazii speciale.

Bocancii sunt urmaşii ghetelor. Inițial au fost concepuți special pentru bărbați (militari şi sportivi), cu o conformaţie specială, rezistentă, datorită și tălpii groase, capabilă să facă față activităților militare și sportive. Bocancii au pătruns, în timp, în moda feminină, cucerind fashionistele, în prezent devenind de nelipsit din dulapurile cu încălțăminte ale femeilor. Bocancii sunt încălțări de mare încredere, purtate de femei datorită capacității lor de a amortiza alunecările pe gheață sau polei, datorită tălpilor cu striaţii adânci, special concepute. Bocancii asigură confortul în timpul mersului, căldura picioarelor și siguranța pașilor pe orice tip de suprafaţă, fiind prima opțiune în drumeții.

Dacă ai nevoie de o pereche de încălțări solide, cu talpă rezistentă, care să îți fie ajutor de nădejde pe tot parcursul zilei, cea mai bună alegere este o pereche de bocanci. Ei sunt atât călduroși cât și atrăgători dacă îi integrezi inspirat alături de alte elemente vestimentare în ținute cu stil. Datorită formei lor robuste și voluminoase, bocancii au un aer bărbătesc și nonconformist, de aceea ai putea fi tentată să crezi că nu îi poți integra prea ușor în ținute feminine, cu o rochie sau o fusta, de exemplu. Din acest motiv bocancii sunt mai mult purtați cu blugi, dar există o multitudine de asocieri care se pot face. Cu puțină  imaginație și inspirație poți obține ținute feminine și originale, alături de rochii, fuste și chiar haine office.

În sezonul rece suntem nevoite să punem accentul pe confort și căldură când vine vorba de încălțăminte, însă fiecare femeie dorește să arate impecabil indiferent de temperaturile de afară. Numai în oferta noastră de ghete și bocanci găseşti amestecul ideal de confort, rezistență și eleganţă. Deoarece, pentru femeia contemporană, iarna nu e un anotimp dificil, ci modalitatea ideală de a-şi prezenta look-ul cu stil.

 

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu