Asigura hrana vie reptilei tale

Sunt persoane care prefera animalele exotice ca animale de companie si isi cumpara reptile. Sa ai grija de o reptila nu este intotdeauna usor, acestea sunt pretentioase la hrana si le plac locurile calduroase.

In familia reptilelor sunt incluse: soparlele, serpii, crocodilii si broastele testoase. Acestea sunt caracterizate printr-o piele solzoasa, o temperatura a corpului ce se adapteaza in functie de mediul extern, respiratie pulmonara si musculatura puternica.

Totodata, acestea se tarasc pentru a se deplasa in diferite medii. Se intalnesc cu precadere in zone salbatice, cu precadere in jungla, padure sau desert. Acestea traiesc de mai mult timp decat omul, aproximativ 200 de milioane de ani si s-au adaptat la medii extreme pentru a supravietuii.  Reptilele prefera hrana vie deoarece contine multe proteine.

Exista nenumarate documentare despre cum se hranesc reptilele, cum se inmultesc si cum s-au adaptat de-a lungul timpului. O parte dintre ele sunt veninoase, cum sunt serpii. Pentru ei hrana se obtine prin muscare si inserarea unui venin care omoara prada in scurt timp. Oamenii, se protezeaza de serpi prin a evita zonele salbatice si prin a creea antidoturi in caz ca sunt muscati. De asemenea, s-au creat medicamente bazate pe veninul acestora. De exemplu, veninul de vipera are un puternic efect antireumatic, antiartritic si analgezic.

Crocodilii pot sa traiasaca atat pe pamant cat si in apa, hrana vie fiind variata. Unii crocodili ajung la marimi gigant, iar o parte dintre acestia sunt vanati pentru pielea lor din care se realizeaza genti scumpe dar si pentru carne.

O broasca testoasa poate sa traiasca pana la 200 de ani si poate sa se hraneasca atat cu insecte cat si cu plante. Hrana vie a reptilelor este compusa din gandaci, viermi, greieri si altele. Acestea sunt dotate cu o carapace tare care ii protezeaza de pradatori si de conditiile dificile in care traiesc. Hrana acestora nu este la fel de variata precum hrana pentru caini.

Soparelele au de obicei o piele solzoasa verde sau cenusie si se deplaseaza prin ondularea corpului. Unei soparle i se mai spune guster si se hraneste cu animale mici sau insecte. Acestea reprezinta cea mai dominanta specie din familia reptilelor si cuprinde peste 6000 de specii de soparle.

In cazul in care doriti sa va cumparati o reptila ca animal de companie trebuie sa stiti ca acestea se adapteaza rapid la mediu deoarece sunt docile si tolerante.

Niciun comentariu.

Lasa un comentariu